ελαιόλαδο

Η συγκομιδή ελαιόκαρπου γίνεται με μηχανικά μέσα και απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος δεδομένου του μεγάλου μεγέθους και όγκου των δένδρων. Στηρίζεται κατά 80% στην ποικιλία Μαστοειδή η Τσουνάτη και κατά 20% στην ποικιλία Κορωνέϊκη. Το ελαιόλαδο που προέρχεται από την ποικιλία Τσουνάτη περιέχει κατά 20% περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες ( Πολυφαινόλες ) σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες ελιάς γεγονός που του προσδίδει εκτός της βιολογικής αξίας και μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο.
 

Η έκθλιψη του ελαιοκάρπου και η παραγωγή ελαιολάδου γίνεται μηχανικά εν ψυχρό και η φύλαξη σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σε κάθε ετήσια παραγωγή γίνεται χημική ανάλυση υπολοιματικότητας για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει επιμόλυνση από αγροτοχημικά. Οι οξύτητες κυμαίνονται μεταξύ του 0,3 και 0,6.